Cultuurhuis Landgraaf
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ‘Nacht religieus erfgoed’- IBA

zaterdag 26 maart 2022, 20:00 - 22:30

Cultuurhuis Landgraaf heeft voor u als gast een mooi programma samengesteld gericht op de muziek zoals deze wordt beoefend in dit Cultuurhuis. Tijdens deze avond wordt u meegenomen in de vele facetten van de Limburgse blaasmuziek en percussie.

Het programma wordt geopend door de bugel groep van fanfare Eendracht die samen met de organist op het originele kerkorgel een uniek werk ten gehore zal brengen.

Vervolgens zal de hoofdgebruiker van het Cultuurhuis , Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, een prachtig programma ten gehore brengen met werken van o.a. Richard Strauss, Wagner en Jan van der Roost.
Vervolgens is het de beurt aan de percussiegroep van Fanfare Eendracht o.l.v. Roel Meessen. Zij voeren u mee in alle mogelijke klanken die uit een slagwerkinstrument te halen zijn.

Het concert zal worden afgesloten door de gastvereniging van deze avond nl. Koninklijke Harmonie St. Cecile uit Mheer. Dit is de oudste harmonie van Nederland en bestaat 201 jaar. Wegens corona heeft de Koninklijke Harmonie St. Cecile geen jubileumfeest kunnen vieren en is dit concert weer het eerste grote concert na de corona periode. Zij gaan u verrassen met een prachtig programma van Alfred Reed tot Richard Strauss.

Beide orkesten komen uit in de 1e divisie en staan onder leiding van Bart Deckers. Een avond vol prachtige en hoogwaardige muziek is verzekerd.

Tussen de orkesten door zal een vertegenwoordiger van IBA, de architect en de voorzitter van Cultuurhuis Landgraaf u meenemen in het proces van de verbouwing van Heilige Familiekerk tot Cultuurhuis Landgraaf.

Meer informatie is te vinden op Nacht van het Religieus Erfgoed.

Gegevens

Datum:
zaterdag 26 maart 2022
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

Cultuurhuis Landgraaf
Veldstraat 19
Landgraaf, Limburg 6371 AW Nederland
+ Google Maps